Αφίσα Αφίσα Αφίσα Αφίσα

Εκτύπωση Αφισών πολλαπλών μεγεθών

Η αφίσα είναι ένα μέσο επικοινωνίας απόστασης. Το μεγεθός της είναι ο παράγοντας αναλογίας απόστασης-εμφάνισης. Οσό μεγαλύτερο είναι το poster τόσο καλύτερα φαίνετα απο πιο μακριά. Η τιμή εκτυπωσης ανα μονάδα γίνεται πιο φθηνή όσο μεγαλώνει η ποσότητα της παραγγελίας για οποιοδήποτε μέγεθος ή ποιότητα χαρτιού

  • 35cm x 50cm
  • 50cm x 70cm
  • Aφίσα. Μια παλιά ιδέα, που καλά κρατεί.

    Οι αφίσες που είχαν μόνο κείμενο έχουν μια μακρόχρονη ιστορία: διαφήμιζαν τα έργα του Σέξπιρ και ενημέρωναν τους πολίτες για κυβερνητικές αποφάσεις.

    Η ανάπτυξη της έγχρωμης λιθογραφίας ήταν η μεγάλη επανάσταση για τις αφίσες, επιτρέποντας τη φτηνή εκτύπωση αφισών με έντονα χρώματα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλία αλλά από Δεκαετία 1890 διαδόθηκε η χρήση τους σε όλη την Ευρώπη. Ένα πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών δημιουργεί τέχνη με αφίσες αυτήν την περίοδο, και ξεχώρισαν οι Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ και Ζυλ Σερέ.

    Στην Ελλάδα, οι πρώτες επαγγελματικές αφίσες εμφανίζονται τη δεκαετία 1910-1920, φιλοτεχνημένες από το καλλιτεχνικό τμήμα της διαφημιστικής εταιρίας GEO που διηύθυνε ο ζωγράφος και χαράκτης Άγγελος Θεοδωρόπουλος, από το επιτελείο της οποίας πέρασαν πολλοί γνωστοί εικαστικοί δηµιουργοί όπως ο Περικλής Βυζάντιος, ο Νίκος Λύτρας, ο Όθων Περβολαράκης, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου (Doris), ο Παύλος Μαθιόπουλος κ.ά.

Πρόσφατες δουλειές μας